Het belang van (goed) isoleren

 

Het isoleren van leidingen is erg rendabel als besparing en voor comfort. Ongeïsoleerde leidingen geven warmte af in ruimten waar dat niet nodig is. 

Door leidingen, afsluiters, pompen en overgangen te isoleren, wordt niet alleen energieverspilling tegengegaan. Goede isolatie zorgt er ook voor dat er geen condensvorming op kan treden. Op de lange duur kan condensvorming leiden tot bijvoorbeeld schimmel- of mosvorming.

 

Een ander belangrijk aspect is corrosievorming (roest) en oxidatie. Bepaalde isolatiematerialen bevatten chemische bestanddelen die dit proces kunnen veroorzaken of versnellen. Redenen genoeg om te zorgen dat er goede materialen worden gebruikt.

 

HR Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

Een radiator straalt warmte uit, niet alleen naar de kamer, maar ook naar de muur daarachter.Veel warmte verdwijnt zo door de muur naar buiten. Er is HR radiatorfolie ontwikkeld die achter op de radiator zelf wordt geplakt. 

 

Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk en is effectief. Dat maakt dat de toepassing ook bijzonder geschikt voor kantoren, scholen en overheidsgebouwen. 

 

Verwarming en koeling van gebouwen veroorzaakt wereldwijd de meeste uitstoot van het broeikasgas CO2. Het is mede daarom van belang dat warmte of koude daar in een gebouw worden afgegeven, waar dat nodig is. Juist om die reden zijn professioneel geïsoleerde leidingen in de verwarming- en klimaattechniek essentieel.