Laadpaal voor uw bezoekers of werknemers.

 

Duurzaam en commercieel aantrekkelijk

Als bedrijf bent u misschien bezig om de overstap te maken naar gebruik van elektrische auto’s en uw medewerkers zoveel mogelijk elektrische kilometers te laten rijden. Of misschien heeft u een bedrijf met een eigen parkeerterrein.

U merkt dat het aantal bezoekers met een elektrische auto toeneemt en zou hierom graag in hun behoefte willen voorzien doormiddel van een laadpunt. Als ondernemer wilt u deze investering terug verdienen en als u in de toekomst ook wat geld verdienen aan deze service, dan is dat helemaal fantastisch.

 

Elektrisch vervoer heeft een positieve uitstraling. U kunt dit gebruiken in uw externe communicatie om te tonen dat u serieus met duurzame mobiliteit bezig bent. Het versterkt uw imago als duurzaam en innovatief bedrijf en geeft u een voorsprong in de markt.

 

Rekenvoorbeeld terugverdientijd. 

 

Belastingvoordeel

Voor bedrijven gelden fiscale voordelen die elektrisch rijden aantrekkelijk maken. De MIA (Milieu Investeringsaftrek) levert een fiscaal voordeel op voor investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. Zo kunt u voordelig investeren in elektrische en hybride voertuigen of een oplaadpunt.  

Subsidie

Naast belastingvoordelen zijn er soms ook lokaal of regionaal subsidies beschikbaar voor de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente of provincie.