Warmtepomp

De warmtepomp is vooralsnog de meest populaire duurzame oplossing wanneer men gebruik wil maken van energiebesparende technieken. Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit onuitputtelijke bronnen als lucht, bodem of grondwater. Het rendement is zeer hoog, aangezien de warmtepomp weinig tot geen fossiele brandstof gebruikt.

 

Werking

In principe werkt een warmtepomp net als een (omgekeerde) koelkast. Een koelvloeistof wordt rondgepompt in het toestel, waarbij de vloeistof aan de koude kant warmte opneemt en aan de warme kant de warmte afgeeft voor bijvoorbeeld de centrale verwarming.  

De warmtepomp zet doormiddel van compressie deze laagwaardige warmte om in hoogwaardige warmte die gebruikt kan worden voor het verwarmen van ruimtes en watervoorzieningen.

 

Met een warmtepomp bent u verzekerd van een zuinige en onderhoudsvrije energiebron. Ook draagt u bij aan een stukje milieuverbetering doordat een warmtepomp tot 53% minder CO2 uitstoot dan andere vergelijkbare installaties. Met name voor woningen/gebouwen die gebruik maken van vloerverwarming kan het voordeel oplopen. De systemen sluiten namelijk goed op elkaar aan.

 

Alvorens u wilt investeren in een warmtepomp is het raadzaam om kennis te nemen van de subsidieregelingen. Deze wisselen geregeld.  Wilt u zeker weten dat u als ondernemer in aanmerking komt voor de SDE regeling, voordat u een warmtepomp aanschaft of in contact komt met de accountmanager, kijk dan op de website van AgentschapNL

 

Wilt u meer informatie over mogelijkheden bij u, maak dan een afspraak met onze adviseur.