Zonneboilers

Zonneboilers leveren warm tapwater. 

 

Een zonneboiler bestaat uit een collector van ongeveer 3 m2 op het dak van de woning en een voorraadvat. 

Op uw dak geïnstalleerde zonnecollectoren halen warmte uit de zon en verwarmen daarmee kraanwater in een boiler. De grootte van de zonnecollector bepaalt hoeveel warm water het systeem kan leveren. Als het water in de boiler niet voldoende is opgewarmd, bijvoorbeeld op minder zonnige dagen, dan stookt een na verwarmer bij. Over het algemeen is dat een HR-ketel.

Een zonneboiler is een betrouwbaar, comfortabel en gemakkelijk toepasbaar systeem. Met de installatie van een zonneboiler kunt u 25 tot 50% van uw energiekosten voor warm water besparen, dit is afhankelijk van de hoeveelheid gas die u jaarlijks verbruikt. Het gebruik van een zonneboiler is milieuvriendelijker dan een systeem op basis van elektriciteit of gas. Zonlicht is gratis en altijd aanwezig. Het is een investering die zich terugbetaalt.

 

Zonneboilers vragen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. De zonneboiler is niet alleen een investering voor besparing op de energierekening, maar vooral een investering voor de toekomst van uw kinderen!

 

Op de website van onze leverancier HR Solar kunt u zelf snel uitrekenen of dit voor u interessant is, Wilt u meer weten over zonneboilers en de voordelen dan helpen wij u graag.

 

Fiscale voordelen zakelijke zonneboiler

Ondernemers kunnen gebruik maken van verschillende regelingen van de Belastingdienst op het gebied van duurzame en energiebesparende investeringen. Deze fiscale voordelen (EIAKIA) maken het nog aantrekkelijker om te investeren in zonneboilers. U kunt tot wel 70% van uw investering aftrekken van uw fiscale winst. Dus bent u ondernemer en bevindt u zich in de recreatieve sector (Camping, Vakantiepark, Zwembad, Sportclub) of in de horeca-sector (Hotels). Daarnaast is een zonneboiler zeer interessant voor woningcoörporaties.