Zonnepanelen

Het lijkt wel of iedereen momenteel zonnepanelen verkoopt en plaatst. Dat maakt het lastig een goede keuze te maken. Wie is er nu betrouwbaar en hoe weet u zeker dat u met een goede partij een overeenkomst aan gaat.

 

Wij vinden het van groot belang dat uw wensen vooraf besproken worden. Ook uw budget is daarbij belangrijk.

De plaats waar de zonnepanalen kunnen komen, in combinatie met het aantal panelen en de omvormer, bepalen of u een goede opbrengst gaat krijgen.

 

Als erkend energieadviseur willen wij dat u voor de juiste besparing kiest  en dat uw geld zal renderen. Eventuele andere mogelijkheden van besparapsringen zullen wij zeker direct onder uw aandacht brengen.

Daarnaast is het erg leuk om dit samen met uw werknemers te monitoren. Het wordt dan een sport om nog meer besparingen door te voeren.

 

Alleen al de positieve uitstraling richting klanten en uw personeel maken een investering in een PV-Installatie  het overwegen waard.

Daarnaast valt de jaarlijkse energienota structureel lager uit. En dat voor een periode van over het algemeen minimaal twintig jaar. Een voordeel dat nog kan oplopen met verder stijgende reguliere stroomprijzen.

Maar uw boekhouder wil wellicht meer. Hoe zit het met de terugverdientijd van uw investering? Juist hier kan de fiscus een stevige hand helpen...

 

 

Investering fiscaal aftrekbaar

Door de steeds stijgende energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen voor bedrijven behoorlijk groot. Die besparen niet alleen fors op hun energierekening, maar profiteren ook van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Wist u dat je een ondernemer 41,5% van de investering in mindering mag brengen van de fiscale winst ?

Eenmanszaken en VOF's verdienen hun zonnepanelen soms terug binnen 2 tot 3 jaar. Bij grotere bedrijven is dat gemiddeld tussen de 3 en 6 jaar. Dit hangt af van de daksituatie, stroomverbruik en het belastingtarief.

 

Maar wat kosten zonnepanelen nu nog, hoeveel bespaar je en op hoeveel investeringsaftrek heb je recht ? 

Daarom maken wij het liefst een afspraak bij u op kantoor om de mogelijheden te bespreken. Zo kunnen we direct zien welke panelen voor u het meest geschikt zijn om de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden.