Nieuws en acties

 
Veiligheidswaarschuwing Nefit Topline ketels

3-2-2017

Probleem met branderdeksel

Bij de branderset uit de TopLine-toestellen In de periode 2006 tot en met 2009 heeft Nefit TopLine-toestellen op de markt gebracht die zijn voorzien van een brander met losse branderpakking. De mogelijkheid bestaat dat de branderdeksel niet goed wordt afgesloten, waardoor warmte uit de brander kan ontsnappen. De laatste keer dat dit gebeurd is in februari 2016 en heeft geleid tot brandgevaar in de vorm van gesmolten onderdelen. Sinds 2009 heeft Nefit de branders aangepast, en zijn geen losse pakkingen zónder complete brandersets voor deze toestellen meer leverbaar. Sinds dit jaartal is ook al het advies dit binnen het reguliere onderhoud aan te passen. Naar nu blijkt hebben deze maatregelen niet tot het gewenste effect geleid, waardoor gekozen is voor een herhaling van de veiligheidswaarschuwing.

Geen reden tot paniek.

Woningeigenaren met een TopLine-ketel kunnen de brander kosteloos laten vervangen tijdens het eerstvolgende onderhoud.

Deze afspraak is gemaakt in overleg met de Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en moet uiterlijk31 december 2018 zijn uitgevoerd.

Fabrikanten schrijven in hun voorschriften voor hoe vaak een toestel onderhoud moet hebben, om in aanmerking te komen voor fabrieksgarantie. Bij een onderhoudsbeurt wordt doorgaans de branderpakking vervangen. Woningeigenaren die geen vaste installateur of onderhoudspartij hebben, kunnen contact opnemen met de Nefit consumentenservice

Voor deze vragen is een sperciaal telefoonummer 088-9960270.

 

Zoals u misschien heeft begrepen is er nog steeds een tekort aan TopLine branders. Daarmee wordt uw geduld behoorlijk op de proef gesteld. Ondanks de verhoogde productie zal het nog een paar maanden duren voor de achterstand is weggewerkt. Vandaar dat wij u een alternatief bieden: de TopLine Inruiloptie. 


Aceve Totaalinstallateurs voert nieuw kwaliteitslabel OK CV

7-9-2015

Aceve Totaalinstallateurs mag als één van de eerste bedrijven in ons land het nieuwe kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig stoken voeren. Dit label, OK CV, moet het aantal ongevallen met verwarmingsketels verminderen en cv-installaties tegelijkertijd zuiniger maken. 

We zijn trots dat we het OK CV-certificaat hebben behaald. Alleen installatiebedrijven die aan strenge eisen voldoen, mogen met dit label werken Onze Energie Service Specialisten hebben een intensieve opleiding gevolgd en kunnen daardoor het onderhoud exact uitvoeren volgens de voorschriften van de fabrikant. Voor maximale veiligheid meten zij bovendien de CO- en CO2-waarden. Bovendien geven zij een schriftelijk advies over het energiezuinig gebruik van de cv-ketel. Onze klanten kunnen dus vertrouwen op een cv-ketel die goed, veilig en energiezuinig werkt.