Bedrijfsventilatie

Werken in frisse, zuivere, koele óf warme lucht kortom: werken in een aangenaam klimaat. 

 

Het is van groot belang dat u een klimaat- of luchtbehandelingssysteem kiest dat past bij uw bedrijf en binnen uw budget. Luchtoplossingen die milieuvriendelijk en kostenbesparend zijn. Of het nu gaat om een kapsalon, een kantoor, of in de horeca 

 

Aceve levert duurzame en energiezuinige oplossingen. Dit kan dubbel aantrekkelijk voor u zijn, omdat u bespaart op uw energiekosten en vaak ook aanspraak kunt maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA). 

 

Dak ventilatoren

Dak ventilatoren bestaat uit een groot aantal typen. Zij kunnen zowel vrij-aanzuigend als op een kanaalsysteem worden aangesloten. De capaciteiten variëren van 850 tot 8300 m3/h. Het belangrijkste toepassingsgebied is het ventileren van woningen (appartementen), kantoren, magazijnen, fabrieken enz.

 

Kenmerkende eigenschappen:

• Grote luchtopbrengst bij hoge tegendrukken 

• Uitstekende regeling van het toerental 

• Lage geluidsproductie 

• Absoluut corrosiebestendig 

• Aerodynamische vormgeving 

 

Met de dak ventilatoren is een forse besparing op het elektriciteitsverbruik te bereiken, doordat ze gebruik maken van gelijkstroomtechnologie.

 

Centrifugaal ventilatoren

Deze solide uitgevoerde ventilatoren zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in installaties of apparatuur met hoge tegendrukken. Het standaardprogramma telt type met capaciteiten van 150 tot 8000 m3/h. Alle typen zijn desgewenst leverbaar in speciale uitvoeringen (hittebestendig, explosie beveiligd en zuurbestendig).

 

Axiaal ventilatoren

De serie Itho axiaal ventilatoren telt maar liefst een kleine honderd typen, in luchtverplaatsing variërend van 180 tot 44.000 m3/h. De toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel ongelimiteerd. De ventilatoren kunnen in alle standen worden gemonteerd: vrij-aanzuigend, vrij-uitblazend alsook op kanalen en apparaten. 

 

Aan de corrosiebestendigheid is veel zorg besteed. Sommige modellen kunnen ook in explosie beveiligde en/of hittebestendige uitvoering geleverd worden.

 

Toepassingsgebieden zijn o.a. de industrie, utiliteit en de agrarische sector. De ventilatoren kenmerken zich door een hoog rendement, gunstig energieverbruik en een perfecte regelkarakteristiek.

 

Plafond ventilatoren

Plafond ventilatoren zorgen in de zomermaanden voor een aangename verkoeling in o.a. alle sectoren van de horeca. Daarnaast worden ze in de winter veelvuldig gebruikt in hoge magazijnruimten, fabriekshallen en zelfs kerken om de zich bovenin bevindende warme lucht omlaag te brengen. Op deze wijze kan tot 30% op de stookkosten worden bespaard. Het toerental is uitstekend regelbaar.

 

Pijp- / dak ventilatoren

De pijp- / dak ventilator biedt als bovendakse ventilator uitkomst als het onmogelijk is een onderdakse afzuigunit te plaatsen. Montage kan zowel op hellende als platte daken plaatsvinden. Voor een waterdichte afsluiting op bestaande dakconstructies kunnen de benodigde accessoires worden geleverd. 

De pijp- / dak ventilator is bijzonder geschikt voor het afzuigen van toiletgroepen, kleedkamers, kantoortjes, was- en doucheruimten, pantry's etc.

 

Luchtgordijnen

Luchtgordijnen, die een bijzonder fraaie vormgeving hebben, worden toegepast in winkels, supermarkten, boetieks, warenhuizen en restaurants. Kortom, in alle bedrijven waar men de toegangsdeur continu wenst open te houden. Luchtgordijnen schermen het binnenklimaat effectief af van het sterk wisselende buitenklimaat. Daarmee bieden zij de gebruiker een aangenaam binnenklimaat, een tot vlak achter de ingang te benutten verkoopruimte, een lager energieverbruik voor het verwarmen of koelen van de ruimte. Maar bovenal werkt dit uitnodigend voor een onbelemmerde entree voor bezoekers.

 

Er zijn uitvoeringen die geschikt zijn voor elektrische verwarming of voor aansluiting op de cv-installatie.