WTW staat voor Warmte Terug Win. 

Een verfrissend gezond binnen- milieu, optimaal wooncomfort en ook nog eens fors op energie besparen? U wilt investeren in een goed systeem voor de verwarming en ventilatie in uw woning of bedrijfspand. Kies dan voor het warmte terugwin systeem, ook wel WTW installatie genoemd. Met dit systeem kunt u aanzienlijk kosten besparen. Vanwege een hoog rendement, 85%, verdient u uw investering in een warmte terugwin systeem snel weer terug.

 

De voordelen van een warmte terugwin systeem

  • Warmte terugwinnen
  • Prettige temperatuur
  • Goede ventilatie
  • Altijd frisse ruimtes

 

Hoe werkt een warmte terugwin systeem?

Een warmte terugwin systeem is een gesloten systeem. Doorgaans bestaat het uit een unit, een ventilator, twee inblaasopeningen en drie afzuigpunten. Met behulp van een motor in het warmte terugwin systeem wordt continu lucht van buiten naar binnen gezogen. De unit warmt deze lucht op en zorgt ervoor dat de verwarmde lucht via de inblaasopeningen in de woning terecht komt. Tegelijkertijd wordt er, via afzuigpunten, continu binnen lucht terug naar het warmte terugwin systeem geleid. In de unit wordt de resterende warmte uit de lucht getrokken  en vervolgens via de afvoer naar buiten getransporteerd. Er is dus sprake van een constante aanvoer van frisse buitenlucht en constante afvoer van binnen lucht.

 

Onderhoud

Om het rendement van uw warmte terugwin systeem hoog te houden, is het van belang om regelmatig onderhoud te laten plegen door vakmensen.