Vaak bestaat een bestuur van een Vereniging van Eigenaren (VvE) uit bewoners van het gebouwen complex die zorgen dat het gebouw goed wordt onderhouden en dat ale bewoners hier veilig kunnen wonen.

Het bestuur van een Vereniging van Eigenaars moet van veel markten thuis zijn. Elke VvE heeft immers te maken met een veelheid van regels op het gebied van onder andere organisatie, financiën, onderhoud, verzekeringen en verenigingsrecht.
Dat is een een hele verantwoording en gelukkig zijn er administratiekantoren die U daarbij kunnen helpen.

 

U kunt ervoor kiezen om voor iedere klus een ander bedrijf te bellen, maar zou het niet prettiger zijn als u een installateur heeft die alles voor u kan uitvoeren of regelen. Deze installateur kent uw pand door en door en weet waar de prioriteiten liggen.

 

Als u een ketelhuis heeft, dan is door het intensieve gebruik het verstandig deze installatie jaarlijks goed te laten controleren.

Niet iedere monteur kan zomaar aan dit soort ketelhuizen werken, daar heb je gedegen opleiding en kennis voor nodig.

 

Een ander belangrijk punt is bij voorbeeld een laadpaal. Het kan zijn dat er bewoners zijn die een elektrische of hybride auto aanschaffen.  Dan willen ze die graag aan een laadpaal kunnen opladen. Dit kan voor u een interessante investering zijn.

 

Er valt in deze tijden een flinke winst te behalen op de energiekosten, ook bij appartementen complexen. Bijvoorbeeld het vervangen van verlichting voor LED lampen is vaak een eenvoudige aanpassing waar een goede bezuiniging tegenover staat.

 

Veelal gaat dat  gepaard met  investeringen, waarbij er externe financieringsmiddelen nodig zijn. De VvE Energiebespaarlening maakt het nu mogelijk om, tegen een aantrekkelijke rente energiebesparende investeringen in of aan appartementencomplexen te financieren. Dit maakt complexen energiezuiniger, comfortabeler en duurzamer.. Heeft u interesse kijk een op deze link  voor meer informatie.