Verwarming

Verwarmen kan op meerdere manieren. U kunt denken aan een ketel, maar ook radiatoren, vloerverwarming en zelfs airconditioners kunnen verwarmen. Dan is er ook nog luchtverwarming of stadsverwarming.

 

Het grootste deel van het gasverbruik in een gebouw gaat meestal op aan verwarming. 

Steeds vaker wordt van een verwarmings installatie verwacht dat deze zo comfortabel, energiezuinig en estetisch mogelijk is aangelegd.  Een goede invulling geven aan de mogelijkheden van verwarming is een vak apart.

 

Veelal wordt tegenwoordig door kostenbesparing niet ingeregeld. Dat is een verkeerde bezuiniging.

Na het waterzijdig inregelen zijn de storingen en onderhoudskosten lager door lagere watertemperaturen en minder draaiuren. Tevens stijgt het comfort doordat men de warmte daar kan brengen waar deze gewenst is, niet te weinig maar ook niet te veel. 

 

Als er centraal niet goed geregeld kan worden, dan kan een regelsysteem om individueel per ruimte radiatoren of vloerverwarming te regelen uitkomst bieden waarbij gebruik gemaakt wordt van aparte thermostaten in deze ruimtes. 

 

Bij een installatie met radiatoren (of andere verwarmingselementen) bewijst een voetventiel in de retour van de radiator goede diensten. Daarmee kun je de hoeveel water goed inregelen, zodat het evenwichtig over de aangesloten radiatoren verdeeld wordt. 

  

Aceve is in alle faciliteiten actief, zowel installeren, renoveren en ook voeren we (waar gewenst) service en onderhoud uit.

Dat doen we niet alleen voor de kleine ketels in woningen, maar Aceve heeft veel kennis en ervaring van grotere installaties en ketelhuizen.