Energielabel

 

Het energielabel kunt u vergelijken met het energielabel zoals onder anders al een tijd bekend is bij witgoed, zoals koelkasten, wasmachines en dergelijke.  Het geeft met klassen (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis of bedrijfspand is Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is niet zuinig.

 

Door het energielabel ziet u in een oogopslag of een pand zuinig of onzuinig is. Het maakt ook duidelijk wat er mogelijk is om energie te besparen. Panden met een goed Energielabel zullen in de toekomst makkelijker verkocht of verhuurd kunnen worden en de waarde zal hoger zijn.

 

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Vraag dan een energielabel aan.

In enkele eenvoudige stappen kunt u achterhalen wat het energielabel van uw woning is. Om u op weg te helpen is op basis van openbare gegevens alvast een voorlopig energielabel vastgesteld. Deze gegevens kunt u eenvoudig zelf aanvullen en zo uw definitieve energielabel vaststellen.

Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren, of als een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. De registratie van uw energielabel kost enkele tientallen euro’s. Als de woning meerdere eigenaren heeft moet de hoofdeigenaar via DigiD inloggen. De hoofdeigenaar is de eigenaar met het grootste aandeel, en bij gelijke verdeling de oudste persoon.

 

Hoe werkt het?

Het voorlopige label is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen.

Als u uw huis verkoopt, dan moet u aan de koper laten zien welk energielabel de woning heeft. Doet u  dat niet, dan kun u een boete krijgen die fors kan oplopen. Het aanvragen van een energielabel kost enkele tientjes Het energielabel is op te vragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Dat gaat in zes stappen:

  • U gaat naar de website: www.energielabelvoorwoningen.nl en u logt in met uw DigiD.
  • Controleer de gegevens van uw woning en. U kunt tot maximaal 10 aanpassingen doen in uw gegevens
  • U voegt bewijzen toe van de besparingen die u heeft gedaan aan het online woningdossier. die nog niet in het voorlopige label zijn verwerkt. Denk aan isolatie, een zuinige cv-ketel, dubbel glas, de warmwatervoorziening, de ventilatie en zonnepanelen.
  • Daarna kiest u een William Huijbregts als erkend deskundige die het bewijs gaat controleren.
  • U verstuurd uw gegevens.
  • Na betaling en verzorgen wij dat u spoedig een aangepast Energielabel heeft (registratie gaat automatisch).

 

Aceve Totaalinstallateurs is Erkend deskundige voor energielabels.

Als totaalinstallateur is voor ons van belang dat u een goed en eerlijk advies krijgt welke maatregelen voor u nodig zijn om energie te besparen. Verder geeft dit maatwerk advies u inzicht in de investeringskosten en terugverdientijden.

 

Wilt u meer weten, ga dan naar klikt dan hier