Het belang van (goed) isoleren.

 

Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat je minder vaak de verwarming aan hoeft te doen, maar ook dat het minder snel opwarmt in de zomer. Dat is kostenbesparend zijn en het kan een labelverbetering opleveren.

 

Je kunt denken aan vloerisolatie of dakisolatie. Ook spouwmuurisolatie en bodemisolatie zijn mogelijk.

En een vaak gehoorde vorm van  isoleren is ramen te vervangen door dubbel glas ep of HR+ glas.

 

Een redelijk goedkope vorm van isolaren is leidingisolatie.  Elk huis heeft ruimtes die niet verwarmd worden. Denk aan de garage, zolder of kruipruimte. Hier lopen vaak wel leidingen die warmte afgeven. Door deze leidingen te isoleren voorkomt je dat er warmte verloren gaat. Leidingisolatie levert direct energiebesparing op en kan relatief eenvoudig zonder verbouwingen worden uitgevoerd.

Door leidingen, afsluiters, pompen en overgangen te isoleren, wordt niet alleen energieverspilling tegengegaan. Goede isolatie zorgt er ook voor dat er geen condensvorming op kan treden. Op de lange duur kan condensvorming leiden tot bijvoorbeeld schimmel- of mosvorming.

 

HR Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

Een radiator straalt warmte uit, niet alleen naar de kamer, maar ook naar de muur daarachter. Veel warmte verdwijnt zo door de muur naar buiten. Er is een HR radiatorfolie ontwikkeld die achter op de radiator zelf wordt geplakt. 

 

Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk en is effectief. Dat maakt dat de toepassing ook bijzonder geschikt voor kantoren, scholen en overheidsgebouwen.