Warmtepomp

Een warmtepomp is uitermate geschikt om uw huis te verwarmen en te koelen met duurzame energie uit bodem, water of lucht. U bespaart 30-60% op energiekosten voor verwarming en verbruik van warm tapwater. U heeft minder last van de stijgende energieprijzen, want uw energie komt voor een groot deel gewoon uit uw eigen omgeving.

Spaar vanaf vandaag het milieu en bespaar geld.

 

De kracht van de combinatie

Door de combinatie van warmtepomp en gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement geboekt. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de HR-ketel extra capaciteit. 

 

Bij lage buitentemperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel. De warmtepomp schakelt dan uit en zorgt dat de HR-ketel de verwarmingsfunctie geheel over neemt.

 

Geen broninvestering nodig

Een ander voordeel is dat bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt worden. 

 

Warmtepomp (lucht/lucht)

De Techneco Elga is een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) HR-ketel of met standsverwarming en is geschikt voor verwarming én koeling van de woning. 

Deze warmtepomp heeft een zeer aantrekkelijke terugverdientijd voor de bestaande woning en laat een besparing van 20 tot 25% op de verwarmingskosten zien.

Omdat de warmtepomp een beperkte hoeveelheid energie gebruikt, wordt in dit proces tot circa 45% aan energie bespaard en dat heeft een gunstige invloed op het energielabel van de woning.  Voor meer informatie bekijk de infofolder of doe  de  

Elga besparingstest  

 

All Electric

Tegenwoordig willen steeds meer bewoners volledig onafhankelijk zijn van gas. Dan is de  Ecodan een goede oplossing.

Voor meer informatie bekijk de folder.

 

Onderhoud

Een warmtepomp vereist geen onderhoud door de gebruiker. De behuizing eventueel reinigen met een vochtige doek is voldoende. Wel is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten voor een jaarlijkse inspectie van het systeem. Veelal in combinatie met het onderhoud aan uw ketel zijn aantrekkelijke combinatie prijzen mogelijk.

 

Deze inspectie bestaat uit het controleren van: de vorstbeveiliging, het eventuele vuilfilter schoonmaken, het temperatuurverschil tussen aanvoer en retour over de verdamper en condensor en het aantal draaiuren en schakelingen van de warmtepomp.