Veel mensen denken dat wanneer er geen zon is de zonnepanelen niet meer werken.  Dit is echter fout om te beweren. PhotoVoltaïsche (PV) zonnepanelen werken op basis van licht en niet zozeer op basis van zonlicht. Het is natuurlijk wel zo dat zonnepanelen beter zullen functioneren als de zon er pal opstaat.  De lichtintensiteit en de hellingsgraad zijn het meest van belang bij zonnepanelen.

 

Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit en worden meestal op het dak van een woning geplaatst. Vier zonnepanelen op het dak leveren vaak al 10% van het totale elektriciteitsverbruik. 

 

PV particulieren

 

 

Er zijn grote verschillen tussen de PV-systemen. De terugverdientijd laat daardoor een grote variatie zien. U kunt er niet zomaar vanuit gaan dat eenzelfde formaat paneel ook altijd dezelfde opbrengst levert.

Het is van groot belang dat wensen vooraf goed besproken worden. De ligging van het dak in combinatie met het aantal panelen en de omvormer bepalen of een goede opbrengst mogelijk is.

De kwaliteit van de panelen en de omvormer spelen een grote een rol. Goede zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee en zijn vaak binnen zeven tot acht jaar terug verdient. Een voordeel dat nog kan oplopen met steeds stijgende reguliere stroomprijzen.

 

Omdat ieder dak en iedere klant uniek is, leveren wij maatwerk. Samen met u kijken we naar uw wensen, uw energieverbruik en de daarbij passende mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar uw huidige dak. Kan het dak het gewicht van de panelen aan. Hoe is de staat van de dakbedekking en is de situatie veilig om zonnepanelen te plaatsen.

 

Om een goed advies te kunnen geven is het noodzakelijk dat er, samen met u naar de mogelijkheden gekeken wordt.