Loodgieterswerk

Het vak Loodgieter is al sinds jaar en dag een specialisme waar ieder huishouden soms noodgedwongen gebruik van dient te maken. Op het moment dat u er gebruik van moet gaan maken is dit vaak omdat er iets kleins defect is gegaan dat snel gerepareerd moet worden.

U schakelt dan het liefst een specialist omdat u dan gegarandeerd bent van een gedegen eindresultaat.

 

Het vak bestaat uit een breed pakket van diensten. Sommigen zien het monteren van een badkamer als werk voor een loodgieter en de ander denkt dan eerder aan een verstopping of dak werkzaamheden.

De kern bestaat uit het aanleggen en repareren van warm- en koud- waterleidingen van eenvoudige tot zeer gecompliceerde installaties. 

 

Onderhoudswerkzaamheden worden vaak tot het laatste moment uitgesteld of nog erger. Er wordt pas aan onderhoud gedacht als er al schade of overlast is ontstaan. Een lekkend dak, een defecte riolering, een gesprongen waterleiding of een verstopte dakgoot: situaties die u voor wilt zijn. Om te voorkomen dat u voor nare verrassingen komt te staan is regelmatige inspectie en eventueel onderhoud belangrijk.

Veelal is heeft u naast de kosten van de reparatie ook schade. Buiten de schade kosten geeft dit vaak veel spanning.

 

Voor het behoud van de riolering, leidingen en installaties is regulier en preventief onderhoud verstandig. Wanneer dit onderhoud uitgevoerd wordt weet u direct de status van de riolering en leidingen en kan er zo nodig ingespeeld worden op slijtage of andere voorkomende storingen.

 

Aanleg

Tot de meest voorkomende klussen behoren het aanleggen van riolering, waterleidingen, gasleidingen en sanitaire installaties. Hierbij kan het gaan om vervanging en plaatsing van eerdergenoemde. Deze klussen zijn routine voor ons en dat is voor het eindresultaat wel zo veilig.