Dak- lood- en zink werk

Het dak is een belangrijk onderdeel van uw huis. Door de vele weersinvloeden die het moet verdragen is slijtage of beschadiging onontkoombaar. Invloeden als wind, neerslag, kou en warmte zorgen ervoor dat er aan het dak of de dakgoot regelmatig werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

 

Soms is een lekkage lastig te vinden. Lekkages kunnen verschillende oorzaken hebben

Zelfs een bepaalde windrichting kan ervoor zorgen dat er soms wel en soms geen lekkage is. Daarnaast kan het zijn dat de vochtplekken zich op een andere plek tonen dan waar de lekkage is. 

Lekkages kunnen ontstaan door schade aan het dak of doordat de loodslabbe open staan of daktrimmen kapot raken. Ook het metselwerk kan soms voor flinke problemen zorgen. Lekkages door een losliggende of een gebroken dakpan of nokvorst komen vaak voor.

 

Ontstoppen van de regenwaterafvoer

Loopt bij zware regen het water langs de muren naar beneden? Dan zit uw regen water afvoer verstopt en loopt de goot over Dit kan een probleem op het dak of in de leidingen zijn.  

U kunt dit natuurlijk zelf doen, maar wees voorzichtig. U werkt op hoogte en een val van het dak kan grote gevolgen hebben.

 

Naast de bekende bitumen daken wordt steeds vaker gekozen voor kunststof, koper of zink als dakbedekking.

 

Om zoveel mogelijk energiekosten te besparen, adviseren wij - zeker bij koperen en zinken dakbedekking - voldoende isolatie aan te brengen, zodat ook deze kwalitatieve daken ruimschoots aan de nieuwe Energie Prestatie Norm voldoet.

 

Naast de standaard dak werkzaamheden, kan Aceve u van dienst zijn met metselwerk van schoorstenen, het vervangen van boeidelen of het plaatsen van een dakraam of een dakkoepel.