Een probleem met uw riool of keuken leidingen (rioolverstopping), komt vaakonverwacht en altijd ongelegen. 

Een verstopping ontstaat bijna nooit spontaan. Hoe netter u omgaat met vuil door de afvoer te laten verdwijnen hoe kleiner de kans op een verstopping.

Veeg  vet- en etensresten van de afwas af voor het in de afwasmachine te zetten. Tijdens de afwas spoelt vet wel weg (vloeibaar door de hitte), maar onderin het riool hoopt het op (gestold door de kou). Elke dag een klein beetje is over een heel jaar een flinke hoeveelheid.

Gooi de jus niet door de afvoer, maar laat het stollen en doe het daarna in de vuilnisbak. Zorg dat er een zeefje in de gootsteen zit die het vuil opvangt. Gebruik niet teveel toilet-papier en spoel geen materialen door het toilet die er niet in thuis horen, zoals tampons en maandverband. En ook vochtige (baby)doekjes kunnen verstoppen!

 

Zelf ontstoppen

Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen of in ieder geval alleen vloeibare. Deze middelen zijn niet alleen schadelijk voor uw gezondheid, maar ook voor de afvoer. 

 

Afvoersystemen en rioleringen ontstoppen wij met behulp van veermachines, een kleine mobiele hoge druk machine of een rioolontstoppingsmachine.

 

Camera inspectie

Wij adviseren u nadat de verstopping is verholpen om een camerainspectie uit te laten voeren. Alleen dan weet u zeker dat er niet nog meer problemen in uw afvoer of riolering zitten. Bovendien geven we u dan garantie op de uitgevoerde werkzaamheden, mits de riolering geen gebreken vertoont.

 

Verhuizen

Ons advies is om uw riolering grondig te laten inspecteren voordat u een huis koopt.

Informeer altijd naar de ligging van uw riool. Dit is handig bij verbouwingen of de aanleg van uw tuin of terras. Controleer tevens de conditie van de riolering wanneer u uw nieuwe tuin of terras aanlegt. En zorg er tenslotte voor dat de aanleg voorziet in gemakkelijk bereikbare ontstoppingspunten in het riool. Want hiermee hoeft u niet uw gehele tuin of terras open te breken wanneer u uw riool wilt laten ontstoppen.