Badkamerventilatie

Wilt u na het douchen gewoon in de badkamerspiegel kunnen kijken? Of uw toilet fris achterlaten voor de volgende bezoeker? Dat kan. 

 

Goed ventileren van badkamer en/of toilet is belangrijk. Het voorkomt schimmelvorming, het zorgt voor een gezond, droger klimaat en het laat vervelende luchtjes verdwijnen. Een geïntegreerde oplossing voor zowel badkamer, toilet en keuken is ook mogelijk.

 

Ventileren hoeft niet duur te zijn. Een ventilatie box is makkelijk te installeren. Tegenwoordig zijn er draadloze zenders te verkrijgen waardoor u in iedere ruimte direct kunt regelen.

 

Badkamerventilatoren zijn er gewoon als standaard, maar ook modellen voorzien van randafzuiging. Optioneel kunt u de ventilator uitvoeren met een tijdschakelaar en/of hygrostaat. 

 

Met een tijdschakelaar zal de ventilator na het uitschakelen via de lichtschakelaar of via een aparte schakelaar nog een instelbare tijd na-draaien.

 

Bij de modellen met hygrostaat wordt de ventilator geregeld op basis van de gemeten vochtigheidsgraad. De unit schakelt dan automatisch in wanneer het te vochtig is. En deze schakelt weer uit als de vochtigheid weer tot een normaal niveau is gedaald.