WTW staat voor Warmte Terug Win. 

Een verfrissend gezond binnen- milieu, optimaal wooncomfort en ook nog eens fors op energie besparen? U wilt investeren in een goed systeem voor de verwarming en ventilatie in uw woning of bedrijfspand. Kies dan voor het warmte terugwin systeem, ook wel WTW installatie genoemd. Met dit systeem kunt u aanzienlijk kosten besparen. Vanwege een hoog rendement, 85%, verdient u uw investering in een warmte terugwin systeem snel weer terug.

Het primcipe van een WTW unit is dat de warmte van afgevoerde lucht wordt overgedragen aan verse, nog niet opgewarmde lucht. Deze warmte zou anders verloren gaan, maar met een WTW / warmteterugwinunit kunt u zo aanzienlijk besparen op uw energieverbruik.

 

De voordelen van een warmte terugwin systeem

  • Warmte terugwinnen
  • Prettige temperatuur
  • Goede ventilatie
  • Altijd frisse ruimtes

 

Hoe werkt een warmte terugwin systeem?

Een warmte terugwin systeem is een gesloten systeem. Doorgaans bestaat het uit een unit, een ventilator, twee inblaasopeningen en drie afzuigpunten. Met behulp van een motor in het warmte terugwin systeem wordt continu lucht van buiten naar binnen gezogen. De unit warmt deze lucht op en zorgt ervoor dat de verwarmde lucht via de inblaasopeningen in de woning terecht komt. Tegelijkertijd wordt er, via afzuigpunten, continu binnen lucht terug naar het warmte terugwin systeem geleid. In de unit wordt de resterende warmte uit de lucht getrokken  en vervolgens via de afvoer naar buiten getransporteerd. Er is dus sprake van een constante aanvoer van frisse buitenlucht en constante afvoer van binnen lucht.

 

Douch WTW 

Met een douche-wtw blijft warmte uit wegstromend douchewater niet langer onbenut.

Warm water belast het milieu omdat er fossiele brandstoffen nodig zijn om de ketel (of boiler) te stoken. Versterking van klimaatverandering is het belangrijkste gevolg. Een douche-wtw vermindert die milieubelasting doordat die de helft van de warmte uit wegstromend douchewater kan terugwinnen en daarmee koud water kan voorverwarmen. De warmwaterketel of boiler hoeft dan minder hard te werken.

 

Onderhoud

Om het rendement van uw warmte terugwin systeem hoog te houden, is het van belang om regelmatig onderhoud te laten plegen door vakmensen.