Slechte ketels bestaan niet. Ketels moeten aan zoveel normen voldoen dat deze veilig zijn.

Er is wel een gradatie in kwaliteit van de ketels. Daarnaast is het aansluiten erg belangrijk bij de ketel.  Een ketel moet worden

 ingeregeld om goed te functioneren 

 

Een cv- ketel is een van de weinige apparaten waar gas, water en elektra elkaar treffen. 

Het is van groot belang dat u een erkende installateur met vakbekwame papieren zoekt, die weet wat kan, wat mag en wat moet. 

Aceve heeft gekozen voor de merken die, net als wij, de service belangrijk vinden, zoals IntergasNefitRemeha en Vaillant.

 

Daarnaast kunt u via Aceve uw ketel, boiler of geiser huren. Wij monteren het apparaat en blijven uw installateur. Voor u is het voordeel dat de kosten maandelijks verdeeld worden. 

Onder het kopje c.v. ketel huren kunt u hier meer informatie over vinden.

 

Het kopen van een cv-ketel is een proces op zich.

Het internet lijkt vol te staan met allerlei mooie aanbiedingen. Het is verstandig dat u vooraf nadenkt of de ketel ook geïnstalleerd moet worden. 

 

U kunt er niet altijd zomaar vanuit gaan dat u na plaatsing ook de service krijgt waar u recht op zou moeten hebben. Naast op prijs en kwaliteit van de cv ketel te letten is het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar het bedrijf dat de ketel levert. De installatie van een cv ketel kunt u meestal niet zelf.  

Zorg dat u vooraf informeert met wie u de overeenkomst aangaat voor de levering van de ketel en wat de garantie voorwaarden zijn. Laat dit op papier zetten.

Informeer wie uw ketel gaat installeren. Is dit een installateur zonder papieren of werkt u met een erkend bedrijf.

 

Zorg dat u weet wie uw aanspreekpunt is bij een storing: het bedrijf dat de ketel verkocht of de installateur die hem heeft gemonteerd. Als u dit heeft afgedekt, dan moet u ervan verzekerd zijn dat ook een aankoop op Internet voor u veiligheid kan bieden.