Vloerverwarming 

is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water kunnen werken.

 

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waardoor u een aangename warmte zult ervaren bij een lagere luchttemperatuur. Dit heeft een gunstig effect op de relatieve vochtigheid van de ruimte. De ruimte voelt daardoor veel behaaglijker aan dan bijvoorbeeld bij radiator- of luchtverwarming. Maar dat is niet de enige reden waarom vloerverwarming de meest comfortabele manier van verwarmen is. Vloerverwarming verwarmt uw hele vloer egaal. Koude trek over de vloer behoort tot het verleden. De ruimte wordt hierdoor veel gelijkmatiger verwarmd. Kortom: een warm hoofd en koude voeten is bij vloerverwarming ondenkbaar.

 

Een lagere energienota

Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie. Het spreekt voor zich dat een lagere luchttemperatuur van enkele graden een positief effect heeft op uw energienota. Door de gelijkmatige temperatuur verdeling en een lage watertemperatuur wordt het rendement verhoogd. En dat levert u een een besparing op van ca. 15% op uw energiegebruik ten opzichte van andere verwarmingssystemen! Zonder dat u enig comfort hoeft in te leveren.

 

Complete vrijheid van inrichting

De complete verwarmingsinstallatie wordt in de vloer weggewerkt. U heeft geen last van storende radiatoren in het vertrek en kunt de ruimte volledig vrij indelen.

 

Ronddwarrelend stof behoort tot het verleden. De luchtcirculatie is bij vloerverwarming minimaal. Geen radiatoren betekent veel minder stofnesten en u heeft geen last meer van stof schroei. Met name voor mensen met allergieën of cara is dat een zeer groot voordeel.

 

Ook kunt u de woning koelen met de vloerverwarmingsinstallatie. U moet dan wel kunnen beschikken over koud water. Maar dat kan eenvoudig geleverd worden door een koelmachine of door de bron van een warmtepomp. Zeker in geval van een Elga warmtepomp hoeft alleen de circulatiepomp te draaien en dat betekent dat u voor de vloerkoeling vrijwel geen kosten maakt.